Сестрата на Ивайло с емоционално писмо за справедливостта и съсипването на един живот

Ивайло чака детенце, ще носи психическата травма цял живот, но трябваше ли да бъде осъждат толкова тежко, пита сестра му


Ивайло, който предизвика тежка катастрофа на АМ Тракия преди две години, е с чисто съдебно минало, не е карал с превишена скорост, нито употребил алкохол, наказанието е несправедливо, отбелязва сестра му

30-годишният Ивайло Иванов от Габрово бе осъден на 6 години затвор заради тежката катастрофа на АМ „Тракия” през лятото на 2017 година, при която една жена загина, друга изпадна в кома, а мъж бе потрошен.(ВИЖТЕ ТУК)

Според експертизата Ивайло е карал със 130 км/ч, допустима скорост, но проблемът е, че е блъснал другата кола, която е била в аварийната лента. Може би това бе причината съдия Георги Грънчев от Бургаския окръжен съд да му наложи по-строга присъда.

Сестрата на Ивайло – Ралица изпрати емоционално писмо до редакцията на Флагман.бг, с която определи присъдата за несправедлива.

Публикуваме писмото с незначителна редакция:

Възмутена съм, че умишлено прикривате фактите, а ИМЕННО че няма алкохол, наркотици или превишена скорост. Сравнявате Ивайло със масата от пияни  дрогирани или без книжки хора които са причинили смърт на пътя.

Ивайло Иванов е със чисто съдебно минало, няма извършени нарушения на пътя, не е употребил алкохол и не се е правил на “ големият шофьор”, нито пък има свидетелства да е изпреварвал в аварийната лента.

Лично той няма спомен как се е озовал там. Най-вероятните причини над които ние неговото семейство разсъждаваме са отвличане на вниманието или затваряне за миг на очите ... 

За съжаление понякога един миг е достатъчен, за да се случи най-лошото...

Ивайло не е от типа момчета “келемета”, които се правят на голямата работа и не го казвам защото съм негова сестра, ако желаете позаинтересувайте се ... в малък град като Габрово от който сме се знаят тези неща.

В момента чака бебенце на което най-вероятно няма да може да се зарадва, защото обществената нагласа, както и тази на съдията е, че всички са под общ знаменател ... но и за това мога да споря.

Колко пияни и дрогирани, убили деца на пешеходни пътеки са с условни присъди???

Не е минавало и ден от злополучната катастрофа, в който той както и ние неговото семейство да не сме мислили, премисляли, притеснявали и молили както за него така и за другата страна в инцидента ...

Присъда от 9 респективно 6 години затвор (заради признаването на вината и протичането на делото по съкратената процедура, б.а.), не вземайки предвид фактите които ви предоставих по-горе, не е реална ! В рамките на закона е разбира се, но не е ЧОВЕШКО, не е ЧЕСТНО! 

Не е честно сядайки пил зад волана и причинявайки смърт да си на свобода и в същото време един ИНЦИДЕНТ от който никой от нас и вас не в застрахован, да бъде така тежко осъждан ! 

Не ме разбирайте грешно, ясно е че Ивайло ще понесе законовите последствия (психическите ще носи цял живот) заради този инцидент, но нека те да бъдат адекватни - условна присъда, отнемане на книжка - да, но затвор 6 години не е заслужено ...  


В категории: Темида