Ще се строи ли кооперация в двора на ОУ „Любен Каравелов“? Собствениците искат обезщетение

Спорът дали да продължи строежа на кооперация в двора на училище „Любен Каравелов“ в Бургас продължава. Няма да допуснем да се строи, каза зам.-кметът Чанка Коралска


Управителят на Николай Богов твърди, че съдът е отменил решение за спиране на строителството, но зам.-кметът Чанка Коралска е категорична – няма да се строи

Можем още сега да подновим строителството в двора на бургаското училище Любен Каравелов, но искаме среща с кмета и всички собственици на терена. Това каза пред камерата на Нова телевизия управителят на строителната фирма Николай Богов.
Скандалният строеж в двора на бургаското ОУ „Любен Каравелов“ бе спрян, но според него съдът е отменил административния акт и нямало законови пречки строителството да продължи. 
Заместник-кметът по строителство в Община Бургас Чанка Коралска обаче уточни, че няма съдебно решение за отмяна на разрешението за строеж.
„Собствениците са се възползвала от правото си да обжалват решението на главния архитект за оттегляне на разрешението за строеж, но това не значи, че имаме влязло в сила решение на съда по този въпрос“, обясни тя.
„Определението от съда се отнася за предварителното изпълнение на решението. Отмяната не означава, че все още има решение на съда по същество“, добави Коралска. 
Николай Мъжков, който е един от собствениците на терена, каза пък, че той и роднините му са съгласни общината да ги обезщети. 
„Само трябва да има някакво удовлетворително решение и за нас, и за училището. Нямаме претенции за мястото. Това ни е върнато съгласно решение на съда. Мястото е било предоставено на активен борец. Поради тази причина не ни беше върнато“, добави той.
Очаквайте продължение!