Сигнал до Флагман.Бг! Хора, спрете да храните уличните котки! Вземете си ги вкъщи!



Трябва ли да превръщаме града си в обществен приют за бездомни любимци

Лека полека бездомните улични котки се превръщат в сериозен проблем за града. В центъра те са навсякъде. Ровят из казани и кошчета за боклук, като пръскат отпадъци на десетки метри наоколо. Отблъскващата мръсотия най-ясно се вижда в събота и неделя.

Групи от по няколко котки се навъртат край ресторантите, досаждат на посетителите, а по-нахалните се качват по масите, когато клиентите са си тръгнали, а персоналът още не е отсервирал и ровят в чиниите. В същите тези чинии, макар и измити, после се сервира храна на хора.

Наскоро наш читател ни писа възмутено писмо за “града на котки и гларуси”, оформен близо до кръстовището на бул. “Стефан Стамболов” и ул. “Гурко”. И как в непосредствена близост до открит павилион за сандвичи, от който адвокати, съдии и прокурори смятат, че се снабдяват със здравословна храна, десетки улични котки разнасят зарази. И че главната причина популацията им в Бургас да отбелязва истиски взрив са “грижите” на хората, които системно ги хранят.След нашата намеса катунът бе премахнат.

Отвратително! Котките и гларусите вече си оформиха свой „град” сред центъра на Бургас

До неотдавна цялата уличка до училище “Св. Св. Кирил и Методий” беше всеки ден осеяна с опаковки “Уискас”.

“Четох с тревога тази статия във Флагман и искам да споделя, че в района, където аз живея – до бившето кино “Септември”, вече е нетърпимо. Дори за минута да оставим вратите на двора си отворени, вътре влизат котки и използват пръстта в градината ни за тоалетна. Всеки ден чистим изпражнения. Отначало недоумявах откъде се появиха толкова много улични котки, но един ден видях как една жена всеки ден ги събира до изхода на киното и ги храни. Не веднъж съм й правил забележка – като обичаш животните, осинови си една или няколко котки, прибери ги в дома си и се грижи за тях.”, пише ни наш читател, който изпрати и няколко снимки.

Улиците на Бургас не трябва да се превръщат в обществен котешки приют

 

 


В категории: Бургас