Сигнал до Флагман.Бг. Паркомясто за инвалиди нарушава закона и създава хаос в центъра на Бургас

Това паркомясто, маркирано на самото кръстовище, всяка минута създава пречки за нормалното движение


Надявам се от ОП “Транспорт” да преразгледат решението си и в най-скоро време да отстранят този проблем, пише нашият читател

Паркомясто за автомобили, шофирани от хора с увреждания, всеки ден създава огромни проблеми в центъра на Бургас. То се намира на глухата уличка “Сердика”, точно до бул.”Христо Ботев” и е обозначено в грубо нарушение на Закона за движение по пътищата.

Както е известно, престоят на моторни превозни средства на кръстовища и на по-малко от 5 метра от тях е забранен. Не се разрешава също така и паркиране на места, където това създава опасност или  пречка за движението. Когато от ОП “Транспорт” са определяли това място, те просто не са съобразили тези две неща, пише наш читател в сигнал до Флагман.Бг.

Изпращам Ви снимка, която ясно показва проблема. Паркирал автомобил заема едното платно, при това на самото Т-образно кръстовище, и създава големи проблеми, тъй като пречи на колите, които завиват от бул. “Христо Ботев” и на тези, които идват от ул. “Седика”, да се разминат спокойно. Тук движението е много интензивно и непрекъснато се създават задръствания, както се вижда и от самата снимка.

На 3 метра по-надолу по уличката, в посока Трия сити център, има две паркоместа от Синята зона и няма никакъв проблем едното от тях да се  предостави за МПС на хора с увреждания.

Надявам се от ОП “Транспорт” да преразгледат решението си и в най-скоро време да отстранят този проблем, завършва сигналът.

В категории: Вашият сигнал до ФЛАГМАН