Симеонов: Коалиционен съвет не се очертава, защото тогава би трябвало аз да слагам синя каска

"Тази обстановка не ми е приятна", каза Валери Симеонов за отношенията между Сидеров и Каракачанов


Според него няма голям проблем за управлението, ако в "Обединени патриоти" не се обичат - важно било да се върши работа

„Тази обстановка не ми е приятна. Препоръчвам на колегите да намерят нормален начин да водят своите взаимоотношения”. Това каза пред репортери в парламента депутатът Валери Симеонов, председател на НФСБ - една от партиите в „Обединени патриоти”.

Той отговаряше на въпроси по повод продължаващата „престрелка” между лидерите на ВМРО и „Атака” Красимир Каракачанов и Волен Сидеров.

Според Валери Симеонов личните отношения следва да останат на заден план. Той обясни, че още от 2017 г. е негова теза, че в коалицията са се събрали не за да се обичат, а за да вършат работа и да изпълняват програмата за управление.

След въпрос дали ще има скоро Коалиционен съвет, лидерът на НФСБ каза: „Засега не се очертава Коалиционен съвет, особено при тези отношения, защото пък тогава аз трябва да слагам синя каска, а пък не искам да се изживявам като омиротворител”.

На питане дали коалицията „Обединени патриоти” може да продължи без „Атака”, той отговори: „”Обединени патриоти” е коалиция между три партии. Значи без „Атака” би трябвало да не може.”


В категории: Политика