Симо Симов: Ако законът "Ревизоро" влезе в сила - фалираме, заради това излизаме на протест!

Говорителят на сдружението Симо Симов(вляво) и Росинка Бъчварова, председател на едно от сдруженията на търговците, са категорични, че протестите ще спрат, когато се преработи законът


Искахме с диалог да постигнем съгласие, не ни остана нищо друго освен да протестираме, казаха дребните търговци на горива



Дребните търговци на горива излизат до дни на протест с жълти жилетки. Първо в София, а след това и в цялата страна. 

Решението е взето тази вечер на заседанието на Управителния съвет на Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива, провело се в Бургас. Новината съобщи пред Флагман.бг говорителят на сдружението Симо Симов.

Причината за протеста е предстоящото влизане в сила на Закона за административно регулиране на продуктите от нефт, придобил гражданственост като закона „Ревизоро”(заради вносителя Емил Димитров-Ревизоро, б.а.). Всеки момент Наредбата за прилагане на Закона ще бъде обнародвана и до 28 януари се очаква новите правила да влязат в сила.

След като това се случи дребните търговци на горива, които твърдят, че държат около 20 % от пазара, ще фалират, защото нямат възможност да покрият изискванията на новия закон, посочи Симо Симов. (ВИЖ ПОДРОБНОСТИ ЗА ЗАКОНА РЕВИЗОРО ТУК)

„Дотук не успяхме с юридически и дипломатически ходове, заради което предприемаме протестни действия. Ще облечем жълти жилетки, но категорично не искам да се прави аналогия с протестите в Париж. Нашите ще са мирни. Подготвили сме 1 000 жълти жилетки с нашето лого. Ние ще протестираме мирно, но така ще го направим, че да ни видят, че ни има и ще браним правата си докрай”, каза Симо Симов.

Протестните действия ще продължат до спирането на този закон, допълни Симов. Плановете са да започнат от София, а след това да насрочат протести и в по-малките градове.

„Решени сме на крайни мерки, защото този закон ще ни погуби. Ще погребе фирмите ни, които 25 години са изрядни данъкоплатци”, категоричен е Иван Кашилски, председател на Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива.


Иван Кашилски, председател на Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива

В момента се уточнява датата на първия протест, вероятно ще е още другата седмица. Поканени са и земеделските производители, които са сред преките ползватели на услугите на техните услуги, каза още Симо Симов.


В категории: Бизнес