След ужаса в Страсбург – Стрелба в ресторант в центъра на Виена, има жертва (СНИМКИ)

Предполагаемият извършител е избягал, полицията го издирва с хеликоптер


Свидетели съобщават за няколко стрелци, които започнали да стрелят "на месо" около 13:30 ч. местно време

 

Един е убит а друг сериозно ранен с куршум в главата, след като дни след атентата в Страсбург, днес Виена бе окървавена от нова предколедна атака в Европа. Действието се разиграва в ресторант в историческото ядро на австрийската столица – популярна дестинация сред туристи. За момента не е ясно кой стои зад нападението и какви са мотивите, пише RT.com.

Спасителните служби потвърждават, че има поне една жертва – мъж е бил застрелян в главата и е починал минути след стрелбата. Друг ранен, също прострелян в главата, е в критично състояние.

Shots fired at Figlmüller #Vienna https://t.co/uVFIl9DRGi

— Ivan Struk (@ivan11struk) December 21, 2018


Властите за момента наричат случая „инцидент“. Всичко се случва много бързо в ресторант „Фиглмюлер“, който се намира на няколкостотин метра от емблематичната катедрала „Св. Стефан“.

Атентаторът от Страсбург викал „Аллах Акбар“ по време на стрелбата, имал 27 присъди

Очевидци твърдят, че няколко стрелци са открили огън пред ресторанта около 13:30 ч. местно време. Предполагаемият извършител е успял да избяга и се издирва.



Полицията е оградила голяма зона около ресторанта и в момента органите на реда са организирали мащабна кампания по издирването на извършителя. Над града кръжи и хеликоптер.

Първи снимки (18+) на мъртвия джихадист, окървавил Страсбург!

От полицията уверяват, че опасност за минувачите няма.

Очаквайте подробности!

Превод: Флагман.БГ

В категории: Крими