Справедлива присъда за Ивайло, който уби жена и прати друга в кома при тежка катастрофа на АМ Тракия

Ивайло Иванов се призна за виновен с надеждата, че ще се размине с най-много 3-годишна присъда, но бе неприятно сюрпризиран днес


Първоначално наложеното му наказание е 9 години, но след редукцията става 6 години

На 6 години затвор при първоначален общ режим бе осъден Ивайло Иванов, който през 2017 година причини много тежка катастрофа на АМ "Тракия" при която една жена загина, друга изпадна в кома, а мъж бе потрошен, съобщават от Бургаския окръжен съд.

Процесът трябваше да стартира на 21-ви март, но тогава разпоредителното заседание бе отложено заради нередовното призоваване на един от пострадалите при инцидента - унгареца Дила Протър. 

Днес делото тръгна по същество в БОС, Ивайло Иванов призна вината си, с което се възползва от редуциране на присъдата си с 1/3. Реално той трябваше да лежи 9 години зад решетките, но с приемането на фактите от обвинителния акт наказанието му бе намалено до 6 години затвор, което си е доста справедливо наказание за това деяние.

30-годишният Ивайло лети със 130 км/ч в аварийната лента на „Тракия“, уби жена и прати друга в кома

Любопитна подробност е, че състав на Бургаския окръжен съд с докладчик Георги Грънчев наложи присъда, по-висока от тази, която е поискало държавното обвинение, настояли за 4 години лишаване от свобода. Защитата пледираше за 3 години, но предвид броя на пострадалите и начинът, по който е станала катастрофата БОС счете, че е необходима по-сериозна присъда за 30-годишния мъж. 

Флагман.бг разкара преди време как Ивайло превърна в кошмар мечтаната лятна ваканция на група унгарци, чийто автомобил бе пометен от колата на Ивайло в аварийната лента на АМ Тракия. Катастрофата стана на около 15-ина км от Бургас. 

От удара на място издъхна 60-годишната Йожефине, 24-годишната Ванеса бе приета в УМБАЛ Бургас в кома, по-късно се събужди, но до ден днешен не може да се възстанови, а сериозно пострадал бе 65-годишния Дила Протър.

Експерти установиха, че Ивайло е шофирал със 130 км/ч.


В категории: Темида