Страшен сблъсък на Ришкия проход! Мерцедес и БМВ се помляха при челен удар

При удара и двете коли са станали на хармоника


Мерцедесът буквално летял по заснежения път и не успял да вземе острия завой



Петима пострадаха при тежка катастрофа между Мерцедес и БМВ на Ришкия проход в посока Бургас. Инцидентът е станал тази нощ и е предизвикан заради висока скорост.

38-годишният шофьор на „Мерцедес Вито 11 CDI“, с шуменска регистрация, буквално „летял“ по заснежения път, когато при десен завой загубил контрол над управлението и навлязъл изцяло в насрещното пътно платно. Той се ударил челно в движещия се „БМВ 730 Д Х Драйв“. Немското возило със софийска регистрация било управлявано от 36-годишен шуменец.

При зверския удар двете коли буквално са станали на хармоника. Петима са пострадали – водачът на БМВ-то, който получил нараняване на ръката, но не е откаран в болнично заведение. Неговият спътник – 21-годишен младеж, е настанен в шуменската болница с натъртвания по тялото, без опасност за живота. Ранени са и трима от пътуващите в мерцедеса - 37 годишен мъж от Шумен, прегледан и освободен от МБАЛ-Шумен със счупен нос, 59-годишен мъж от Шумен, който получил контузия на крака, не е транспортиран до болнично заведение, както и 40-годишен мъж от Шумен, който получил оток в областта на главата, но не е транспортиран до болнично заведение.

В категории: Пътна обстановка