Строителната програма на Бургас за 2019 г: Ремонт на ключови булеварди, междублокови пространства и две емблематични сгради

Кметът Димитър Николов представи днес приоритетните проекти от строителната програма. Сред тях са ремонтите на бул.Захари Стоянов(горе на снимката), бул."Проф.Яким Якимов" и множество малки улици, като ул."Пиротска"


Администрацията е предвидила и реконструкцията на десетки малки улици


Изключително мащабна се очертава да е строителната програма на Бургас за 2019 година, стана ясно от думите на кмета на града Димитър Николов, който днес представи проекта за финансова рамка. Флагман.бг предава на живо (ВИЖ ТУК).

През 2019 година се очаква да стартира ремонтът на няколко ключови булеварда, много междублокови пространства и малки улички, както и пълното преобразяване на две знакови за Бургас сгради – Дома на Нефтохимика и Немската болница, която ще бъде преустроена в библиотека. Обществените поръчки се подготвят и ще бъдат обявени до дни.

През идната година ще приключи строителството на новата спортна зала „Арена Бургас”, която ще е най-голямата в страната, както и на Конгресния център на Морска гара, нещо, което до този момент липсваше, за да може градът да развива успешно този вид туризъм.

По отношение на булевардите се очаква да започне ремонта на бул.”Захари Стоянов”, цялостната реконструкция на бул.”Демокрация”, обновяването на бул.”Проф.Яким Якимов” и бул.”Димитър Димов”. Вижте списъка с по-малките улици, които ще бъдат ремонтирани. Реконструкцията ще е поетапна и след като ВиК подмени подземната инфраструктура. От администрацията уточниха, че по независещи от тях причини пълното обновяване на някои от улиците може и да се забави.

Ще се продължи усилено да се облагородяват и междублоковите пространства, където ще се изградят нови зелени площи, детски площадки и паркинги.

През 2019 година Община Бургас ще обнови и цялата зона около един от градските символи – Часовника. Ще се закупи и нов механизъм, защото старият през последните години дава доста проблеми.

По отношение на ж.к.Меден рудник е предвидено в зона „А” да се изгради паркинг, зелена зона и амфитеатър. В първите месеци на годината Общината ще кандидатства и за проект за нов Младежки център в комплекса със зала за кино, концертна зала и театрална. През 2019 година ще стартира и проектът за Парка на миниатюрите. 

Очаква се през новата година да се откриеи рибарското пристанище в Крайморие, след като това се случи ще бъде ремонтирана и инфраструктурата в района. Плановете са за надграждане на системата за видеонаблюдение, която да обхване кв.”Акациите” и кв.”Победа”, където е ситуирано голяма част от ромското население на Бургас. Ще се направи и буферен резервоар в Сарафово, за да се предотвратят бъдещи наводнения.















В категории: Политика