Строителни гиганти влизат в битка за 80 млн.лева за ремонта на улиците в Бургас

Бургас е разделен на 8 лота. Избраните изпълнители ще трябва да поддържат улиците в комплексите по предварително изготвен от Общината график



Това е една от най-големите обществени поръчки в сферата на строителството


Община Бургас стартира една от най-големите поръчки в сферата на строителството за 2019 година - за ремонт на улиците от общинската пътна мрежа. Прогнозната стойност на процедурата е 80 млн.лева, а поръчката е разделена на 8 лота. 

Фирмите, които бъдат избрани за изпълнители, ще имат ангажимент да извършват основно рехабилитация, поддръжка и строителство на поверените им участъци за срок от 4 години - до 2023 година. 80-те млн.лева са максимално допустимата сума за тези дейности.

Поръчката със сигурност е големият пай в строителството и в нея ще се включат всички водещи фирми, работещи в Бургаска област. С основна тежест при оценката на офертите ще е показателят най-ниска цена - 50 %, другите 50 % са за работната програма и сроковете на строителство, както и характеристиката на фирмите-участници, става ясно от заданието в Агенцията за обществени поръчки (ВИЖ ТУК).

Идентична процедура се проведе преди четири години и договорът с настоящите изпълнители изтича в средата на 2019 година. Тогава прогнозната стойност бе 60 млн.лева, а поръчката бе спечелена от "Щрабаг", "Пътстрой Бургас", "АБ инвест" и "Хидрострой".(ВИЖТЕ КОИ ФИРМИ УЧАСТВАХА В ПРЕДХОДНАТА ПОРЪЧКА ТУК)

През 2015 година Общината бе разделила града на 6 лота, използвайки като административни райони териториалните дирекции. Сега е използвана друга философия и са определени 8 лота -  ж.к."Меден рудник", "Победа", кв."Долно Езерово", Централна градска част, кв.Крайморие, ТД Зора, ж.к."Изгрев" и кв.Сарафово.

За всеки един от тях е посочена индикативна стойност от 10 млн.лева, което обаче не означава, че тази сума може да бъде достигната, тъй като реконструкцията на улиците ще се извършва с бюджетни средства и всяка година Общинския съвет ще одобрява строителната програма за реконструкцията им.

Офертите на участниците ще се отворят в края на февруари. 



В категории: Бургас