Тежко наказание за Кобрата заради целувката със Суши

С пълно единодушие при гласуването си 7-членната Спортна комисия на щата Калифорния наложи тежко наказание на Кобрата


Забраниха му да се боксира в САЩ до 23 септември, очаква се „жертвата“ да го довърши с граждански иск 

С пълно единодушие при гласуването си 7-членната Спортна комисия на щата Калифорния наложи наказание на Кубрат Пулев, по-тежко от това на боксьори, хванати с допинг. 

Спортната комисия на Калифорния реши лицензът на българина за Северна Америка да бъде отнет до 23 септември, т.е 6 месеца от датата на целувката с репортерката Дженифър Равало, известна още като Кралицата на голото суши.

„Интересно какви ще са действията на Суши и адвокатката й, защото е ясно, че всичко, което правят е не само за слава. Сега „жертвата“ може да заведе граждански иск срещу Кобрата на базата на решението на Спортната комисия. Може да се стигне до споразумение. Няма как Суши да не излезе от тази история без финансова облага“, коментира в „Тази сутрин“ по бТВ спортният журналист Димитър Тасев.

Пулев ще трябва да завърши специален курс за превенция на сексуалните посегателства над жените в медийната сфера и обучителна програма във връзка със сексуалния тормоз в 45-дневен срок, както и да плати глоба в размер на 2 500 долара.

При неизпълнение на указаните действия от негова страна, наказанието на Кобрата автоматично придобива 12-месечен характер, ще му бъде наложена и допълнителна глоба от 2 500 долара. 

Добрата новина е, че Кобрата все пак остава победител от мача с Богдан Дину. Спортната комисия разгледа жалбата на румънеца и реши, че е неоснователна. 
 


В категории: Спорт