Цирк ли разиграват тези двамата или жената действително получава сърдечен пристъп?

На кадрите се вижда как жена се гърчи пред лекарските кабинети, чува се и гласът на мъж, който обявява, че тя получава сърдечен пристъп


Две лица разпространиха скандално видео, с което обвиняват лекарите в Спешното отделение в алчност и небрежност

Читатели на Флагман.БГ изпратиха на редакционната ни поща скандално видео, заснето от Ангел Атанасов в понеделник вечерта в предверието на Спешното отделение на УМБАЛ-Бургас. На кадрите се вижда как жена се гърчи пред лекарските кабинети, чува се и гласът на мъж, който обявява, че тя получава сърдечен пристъп, но не искали да ги прегледат без да си платят 30 лв.

Видеото провокира сериозен отзвук. Според някои блоднинката видимо преиграва. Други пък са категорични, че състоянието й наистина е тежко.Флагман.БГ оставя на своите читатели сами да преценят какво се е случило.

От неофициални източници Флагман.БГ узна, че в понеделник вечерта жената е дошла в болницата с оплаквания. Преценено е, че състоянието й не е спешно. Насочена е към неотложната помощ, но тъй като явно личният й лекар не е имал договор с ДКЦ-то или може би здравните й осигуровки  не са били платени, й е поискана 30 лв. такса.

Това изглежда е разгневило жената и придружаващия я мъж, които секунди по-късно са заснели въпросното видео. Докато „сцената се снима в предверието“ в Спешното отделение дежурните лекари са се борили за живота на две лица, пострадали тежко при катастрофа. Заради това незабавно не е обърнато внимание на русата жена от клипа.

Четири-пет минути по-късно тя все пак е прегледана от дежурен екип и е установено, че състоянието й не е животозастрашаващо. Не се е наложила дори хоспитализация, научи Флагман.БГ от свои източници. 

От УМБАЛ-Бургас отказаха коментар и уточниха, че ако някой се чувства ощетен, то може да подаде жалба, която ще бъде разгледана сериозно. Случили се това обаче, като доказателства ще се приемат не късометражното драматично видео на Ангел Атанасов, а записите от охранителните камери в Спешното отделение. Към този момент няма подадена жалба.

Мъж получи гърч в центъра на Бургас, чакат 35 минути линейката

Флагман.бг припомня, че има съществена разлика между спешната и неотложна помощ. Спешната помощ е когато състоянието на пациента е животозастрашаващо или може да доведе до необратимо увреждане на орган или система.Тя е безплатна.

Неотложната помощ от своя страна е състояние, което не води до риск от смърт или необратимо увреждане. Грижата за неотложната помощ е вменена на семейните лекари на здравноосигурените лица и на ДКЦ-тата, с които джипитата са сключили договор, когато не са на работа.
 


В категории: Бургас