Успех! Благотворителният концерт на Френската гимназия събра над 3000 лв. за малката Цвети

Летният театър стана сцена за песни, танци и театрални постановки, които ще останат в историята на професионалната гимназия като едни от най-запомнящите се


Събитието откри детето чудо на бургаскта журналистика Давид Сукнаров в дует със своя съученичка

С грандиозен благотворителен концерт ПГРЕ „Г.Р. Раковски“ изпрати Випуск 2019. Наш репортер предава събитието на живо. Препълнения Летен театър събра над 1000 ученици, учители и родители, които имаха възможността да се насладят на една от най-блестящите ученически изяви за годината. Амфитеатралния открит театър в Морската градина стана сцена за песни, танци и театрални постановки, които ще останат в историята на професионалната гимназия като едни от най-запомнящите се.

Концертът откри вече порастналото дете чудо на бургаската журналистика – завършващият вече Давид Сукнаров от Бургаската младежка телевизия в дует със съученичката си Даниела Стоянова. Двамата изпяха известна френска песен и зададоха тон за това какво следва в грандиозното събитие.

Нестандартният начин, по който Френската гимназия изпрати тазгодишните си дванадесетокласници, успя да постигне целта си - да помогне в събирането на средства за малката Цвети, която страда от детска церебрална парализа. Със символичният вход от 3 лева общо над 1000 гости събраха около 30000 лв. за каузата в препълнения Летен театър на Бургас.

Публиката бе особено впечатлена от кратък комедиен скеч озаглавен „Как да поканим момиче на първа среща“, които искрено развесели дори и най-натъжените от факта, че повече никога няма да стъпят в любимото си училище.

Черешката на тортата бяха изпълненията на Вениамин Димитров, Доника Стратиева, Калина Енчева, Дует „Бургас“ и Стефан Илчев.

Вижте целия концерт в нашето видео:




В категории: Бургас