Вижте как Бургас отбеляза Гергьовден

Дядо Иоаникий благослови всички присъстващи на пл. "Св. св. Кирил и Методий"


Военен ритуал за Деня на храбростта и празник на Българската армия
 

Стотици бургазлии отбелязаха Гергьовден. В морския град за Деня на храбростта и празник на Българската армия бе организирана богата програма, включваща военен ритуал. 

Честванията започнаха в 11 ч. с поднасяне на венци и цветя пред паметника на 24 пехотен Черноморски полк на ул. "Христо Ботев" 48.

Официалните гости на събитието

Честванията по случай Гергьвден продължиха на площад "Св. св. Кирил и Методий", където Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий извърши церемонията по благославяне на бойните знамена, както и тържествен водосвет и молебен за здраве на българските воини от гарнизон Бургас. Дядо Иоаникий благослови и всички, дошли да гледат ритуала на площада. 

Народният представител от ГЕРБ Димитър Бойчев

Официални гости на събитието бяха депутатите от ГЕРБ Димитър Бойчев, Диана Саватева, Иван Вълков, народните представители от БСП инж. Петър Кънев, Николай Тишев, почетният консул на Украйна в Бургас Димитър Караненов, зам.-кметът по финанси, бюджет и икономика на общината Красимир Стойчев, общинският лидер на БСП в Бургас Живко Господинов, председателят на общинската структура на Движение България на гражданите и общински съветник Живко Господинов, комисар Неделчо Рачев - началник отдел „Охранителна полиция и КАТ“ към ОДМВР-Бургас, шефове на държавни и държавни структури, общински съветници и др. 

Празникът продължи с концерт в 12:00 ч. на пл. „Атанас Сиреков“. 
 

Сред присъстващите бяха и депутатът от БСП Николай Тишев (вдясно), общинският лидер на социалистите Живко Господинов (вляво) и общински съветници от партията
Лидерът на Движение България на гражданите в Бургас и общински съветник Живко Табаков

 

Депутатът Димитър Бойчев (вдясно) зам.-кметът по финанси, бюджет и икономика на Бургас Красимир Стойчев, секретарят на Областната администрация Валентин Люцканов
Дядо Иоаникий освети бойните знамена
Неделчо Рачев - началник отдел „Охранителна полиция и КАТ“ към ОДМВР-Бургас

 

 




В категории: Бургас