Времето в Бургас днес: Дъжд и възможност за буря, температурите стигат до едва 15°C

Валежите продължават до края на седмицата, за нещастие кулминират през уикенда


Ще вали през почти целия ден в цялата област, най-студено ще е в Малко Търново, най-топло – в Средец

Времето в Бургас днес ще е облачно с краковременни превалявания, които обаче за разлика от вчера, ще продължат през целия ден и така очакванията всъщност са за по-голямо количество дъжд. Температурите ще са съвсем малко по-високи от вчера с минимални показания от 9°C и максимални от 15-16°C. Вятърът ще е умерен и ще идва предимно от изток. Въпреки по-топлото време, днес има и малка възможност за буря, така че все пак пригответе най-непромокаемите си връхни дрехи.

На Север в областта времето ще е подобно. В Поморие и Несебър. Максималните температури ще са малко по-високи – между 16 и 17°C, но това не бива да е повод за оптимизъм, тъй като очакванията също са за валежи. 

В Руен и Сунгурларе също ще е топло. Въпреки това живакът ще достигне до едва 17-18°C. И там обаче прогнозата вещае валежи, като дори вероятността за буря е най-висока в целия регион. Вятърът ще е южен, слаб.

Във вътрешността – в общините Айтос, Карнобат, Средец и Камено – очакванията са за за най-топлото време в региона. Термометрите ще покажат максимални температури от 18°C  в Айтос, 17°C в Карнобат, 17°C в Камено и някак по-пролетното звучащите 19-20°C в Средец, където ще е най-топло в Бургаска област днес. Въпреки това, там също ще вали.

На юг очакванията са за по-ниски от Бургас температури. В Созопол и Приморско температурите ще достигнат до 16-17°C, вятърът ще е слаб до умерен с посока изток-север. Дъжд ще вали през почти целия ден.

В Малко Търново и Царево ще е най-студено в областта. Температурите ще достигнат едва 14-15°C, а с дъжд и гръмотевици. Вятърът ще е умерен до силен и ще е със югозападна посока. 
 


В категории: Времето днес