Времето в Бургас – слънчево, но студено, термометрите с показания до 11°C

Пролетта и днес няма да се усмихне истински над Южното Черноморие


Най-студено ще е в Малко Търново, а най-топло в Сунгурларе

Времето в Бургас днес ще е по-студено от вчера. Студеният вятър, който във вторник следобе сниши градусите до 12-13°C днес ще продължи да оказва влияние на температурата на въздуха и термометрите в града ще са с максимални показания от не повече от 10-11°C. Скоростта на вятъра ще е между 4 и 6 м/с – слаб до умерен. Въпреки предимно слънчевото време през целия ден, пролетта въобще няма да се усеща и днес.

На север – в Поморие и Несебър – ситуацията ще е сходна. С максимални температури от 11°C и слаб до умерен вятър, времето остава нетипично за началото на април.

Най-топло в цялата област, противно на очакванията, ще е в Руен и Сунгурларе, където живакът ще скочи до 12-14°C а вятърът ще е почти несъществуващ.

В централната част на Бургаска област – в общините Карнобат, Айтос, Камено и Средец – очакванията са за показания между 11 и 13°C като най-топло ще е в Карнобат, а най-студено в Камено. 

Най-студено в цялата област пък ще е на юг. Термометрите там няма да покажат повече от 11°C. В Малко Търново планинският климат надделява и там живакът ще падне до 9°C. В Созопол ще е 11°C, а Приморско и Царево максималните температури ще са в границите 9-10°C.

Радвайте се обаче на слънцето, защото още в началото на другата седмица се очакват обилни валежи, които най-после ще задоволят нуждите на селското стопанство, но за сметка на това ще натъжат оптимистите, които се надяват на топла пролет.

Следете прогнозата за времето на Флагман.БГ – всяка сутрин в 6 ч.
 


В категории: Времето днес