Все още има учители, работещи с отдаденост, човещина и сърцатост! Благодаря ти, Ваня Костадинова!

​Тя успя да приобщи 10-годишния Кристиян към своя клас, след като непрекъснати побоища и психически тормоз наложиха преместването му


С увлекателните си разкази Ваня преобрази детето ни, което отказваше да посещава училище




Майка изпрати благодарствено писмо до млада учителка от ОУ "Антон Страшимиров", която с любовта и всеотдайността си е помогнала на сина й да излезе от огромна психическа дупка. Ваня Костадинова успяла да приобщи 10-годишния Кристиян към своя клас, след като непрекъснати побоища и психически тормоз наложили преместването му. Ето какво ни написа майката Ваня Костова, която не може да познае сина си - от аутсайдер той станал любознателно и изключително контактно дете с много приятели. И всичко това благодарение на класната му - Ваня Костадинова:

"Надявам се моята история да достигне до хилядите Ви читатели и да бъде приета с възхищение. И така започвам с разказа накратко. Имам 10-годишен син, който изживя огромен стрес в училище. Детето ми беше тормозено и бито от съучениците си с подкрепата на класния ръководител. При една от поредните случки на сбиване взех решение да го преместя в друго училище! Стигна се дори до посещение при психолог, защото детето отказваше да посещава училище и всеки ден се връщаше афектиран и разстроен. При едно от сбиванията дори му бяха скъсали ръкава на якето! И всичко това с подкрепата на тогавашния класен ръководител.

И така сменихме училището в началото на 3 клас.

Приеха го в ОУ "Антон Страшимиров" в класа на госпожа Ваня Костадинова. Естествено аз като родител бях много притеснена от промяната и новостите, които предстоят, но ето че чудото се случи! Младата ни класна, изцяло отдадена на работата си, направи и невъзможното Кристиян да бъде приет добре в новия клас. Само след седмица той вече имаше нови приятели и нямаше търпение да отиде на училище. Нашето дете не беше от най-ученолюбивите, но благодарение на г- жа Костадинова и увлекателните й разкази по предметите "Човек и природа" и "Човек и общество", буквално ни преобразиха детето! Случвало се е неведнъж да ми преразкаже целия урок, който са взели същия ден и това разбира се ме оставяше с отворена от изумление уста!

Промяната беше толкова невероятна и аз не намирам думи да опиша благодарността си към младата ни прекрасна учителка. Надявам се повече млади учители да бъдат поощрени да вършат работата си със сърце и душа. Работата на учителя не е никак лесна и подобна отдаденост, човещина и сърцатост са на изчезване във времето, в което живеем. Надявам се някога да имам възможността да се отблагодаря на тази чудесна жена за чудото, което сътвори за мен и детето ми!"

В категории: Просвета