За 2018 г. отчитаме сериозен ръст на доверието на абонатите към „Топлофикация Бургас“ ЕАД

Бургас е един от градове с най-евтино парно в страната, каза шефът на дружеството инж. Христин Илиев


Присъединихме няколко нови абонатни станции и получаваме още запитвания за присъединяване на нови




В интервю за Флагман.бг изпълнителният директор на „Топлофикация Бургас“ ЕАД инж. Христин Илиев сподели оценката си за отминаващата година и надеждите си за новата.

- Г-н Илиев, каква беше за Вас годината? Имахте ли много проблеми, или беше по-скоро спокойна?

- За щастие нямахме висока аварийност, но текущи проблеми за решаване има винаги.
Като цяло годината беше успешна за нас.

Несъмнено едно от най-важните неща, които успяхме да реализираме, е фактът, че вече нашите абонати при желание от тяхна страна получават месечните си фактури в електронен вариант. Това от една страна улеснява клиентите, а от друга – намаляваме използването на хартия в дейността ни, което доказва загрижеността ни към опазването на околната среда.

Радостни сме, че успяхме  да присъединим към услугите на „Топлофикация Бургас“ ЕАД няколко нови абонатни станции и продължаваме да получаваме запитвания за присъединяване на нови. Това е положителен сигнал, че доверието в нашето Дружество нараства. Освен това успяхме да убедим жителите на Бургас в предимствата от централното отопление, които ни показват, че оценяват положително качеството на услугата, която предлагаме. Все пак трябва да отбележим и безспорния факт, че Бургас е един от градове с най-евтино парно в страната.

През летните месеци успяхме да реализираме и ремонтната ни програма, което също бе стъпка в процеса по поддържане и непрекъснато подобряване на качеството на предлаганите от „Топлофикация Бургас“ ЕАД услуги.

- Споменахте, че наблюдавате покачване на доверието към „Топлофикация Бургас“ ЕАД. Имате ли други сигнали за това, освен увеличаването на клиентската база?

- Присъединяването на все повече абонати към услугите на „Топлофикация Бургас“ ЕАД е главният сигнал, който ни показва, че сме на верен път. Но естествено има и други.

За пример мога да посоча факта че за последните 3 години се наблюдава значителен ръст на абонатите, които са избрали да заплащат своите месечни фактури по банков път или чрез ПОС терминал. Това е сигнал за нас именно за покачване на доверието у клиентите, тъй като в нашия сектор има не малко случаи, при които клиентите държат да отидат на място в Дружеството, за да подадат своите оплаквания. Фактът, че над 70% от нашите клиенти заплащат потребената енергия по електронен път или чрез ПОС терминал показва, че хората вярват на Дружеството и не оспорват своите сметки.

- Какво планирате за предстоящата година?

- Надявам се в бъдеще да съумяваме да осигуряваме една евтина, достъпна и качествена услуга на всички наши абонати и най-вече да запазим тяхното доверие.
Малко са Дружествата в България, които успяват през годините да продължават да осигуряват топлина в домовете на над 25 000 домакинства, обществени сгради, болници, детски заведения и други.
Това са над 20 000 домакинства, в които родителите не изпитват притеснения как да закупят и съхраняват традиционните твърди горива като дърва, въглища и други. Не изпитват притеснения как да станат рано, за да почистят и запалят печката, с която да осигурят топлина и уют за децата си, за своите близки. Достатъчно е да развъртят вентилите на радиаторите, а за топлината в дома им се грижи екипът на Топлофикация Бургас ЕАД.