Жители на жк „Славейков” настояват за нов паркинг и ремонт на съществуващ такъв край бл. 48

Районът е неосветен, става все по-опасен, коментират бургазлии


Няма никакво осветление, настилката на практика е несъществуваща, опасно е, алармира Йордан Й.

Да се освети и ремонтира съществуващ паркинг и да се изгради нов такъв в района на бл. 48 в бургаския жк „Славейков”. За това настоява бургазлията Йордан Й, който е изпратил писмо до Общинския съвет, с което описва какви са проблемите на района, в който отскоро живее със семейството си. Мястото, отредено за паркиране между блоковете 47 и 48 е неосветено и опасно, като заради това е и опасно.

„Паркингът не е осветен, с много лоша и на места липсваща пътна настилка. Тъкмо заради това няма и никакъв ред, а мястото постепенно започва да става и опасно за живущите в района”, коментира бургазлията. Той подчетава, че това не е единственият проблем там. От другата страна на бл. 48, към СУ „Антон Страшимиров”, бургазлии са започнали масово да паркират автомобилите си в пространство, което не  регламентирано като такова.

„Ако е възможно в благоустройствения план за 2020 г. да се включи изгарждането на паркинг, на място този нерегламентиран такъв, намиращ се пред известно заведени в комплекса.

Предложението на Йордан Й. е внесено към Общинския съвет, а като такова то със сигурност ще бъде обсъдено на предстоящите постоянни комисии в средата на другата седмица. Възможно е идеята да се хареса на някои общински съветници, тъй като тя съвпада с инициативата на Община Бургас за изграждане на нови места за паркиране, които да облекчат значително създалата се ситуация с увеличения брой автомобили.

Очаквайте подробноси!
 


В категории: Бургас