Белгийският нападател на Валенсия Миши Батшуай иска да остане на “Местайя” до края на сезона, когато изтича наема му от Челси. 25-годишният футболист е далеч от най-добрата си форма и в 19 мача за валенсианци в Ла Лига и ШЛ има само 2 гола, което логично породи слухове, че испанците обмислят да го върнат предсрочно на лондонския клуб.

Валенсианци ще се опитат да решат проблемите си в нападение през януарския трансферен прозорец, а един от тях несъмнено е Миши, който така и не успява да влезе във форма. Клубното ръководство иска да привлече нов атакуващ играч, но за да се стигне до такъв сценарий, първо някой от сегашните нападатели трябва да си тръгне, а като кандидат №1 за подобен развой местните медии сочат именно Батшуай.

Като основен вариант за нов нападател на Валенсия се спряга Хавиер Ернандес от Уест Хам.

Самият белгиец започна годината активно, но в социалните мрежи. Миши първо качи видео с някои от головете си за Борусия (Дортмунд), Челси, Белгия и Валенсия и написа, че лесното не е вариант за него, пожелавайки честита нова година на последователите си. След това последва пост, с който Батшуай изрази надеждата си, че 2019 година ще бъде добра.