Последният в класирането на Примера дивисион осъществи два трансфера в рамките на днешния ден. Уеска привлече Енрик Гайего от втородивизионния Естремадура, който ще трябва да реши головите проблеми на отбора, както и Янхел Ерера, който играе като халф и е собственост на Манчестър Сити, а пристига в Испания след наем в американския Ню Йорк Сити.

32-годишният Гайего подписа с клуба от Арагон до края на сезон 2021/2022, а от “Ел Алкорас” се надяват, че той ще продължи добрата си форма и в Ла Лига, където ще дебютира. Таранът струва на Уеска близо 3 милиона евро и в първата половина на сезона на Иберийския полуостров се отличи с 15 гола в 19 мача за Естремадура във втора дивизия.

FICHAJE | Enric Gallego, delantero del @EXT_UD, es el primer refuerzo invernal azulgrana. ¡Bienvenido a tu nueva casa, @gallegoenric!

info https://t.co/efOBWOlE5E #GallegoNoRebla pic.twitter.com/AJpcsRSkoh

— SD Huesca (@SDHuesca) January 16, 2019

21-годишният Ерера е дефанзивен полузащитник, който от 2017 година е собственост на Манчестър Сити, но през последните два сезона играе като преостъпен на Ню Йорк в МЛС, където бе съотборник с Андреа Пирло и Давид Вийя. В последните няколко седмици той е тренирал под ръководството на Джосеп Гуардиола в представителния тим на английския шампион.

FICHAJE | El venezolano Yangel Herrera, centrocampista del @ManCity, se incorpora a la @SDHuesca. ¡Bienvenido, @YangelHerrera8!

https://t.co/Ele8CF2OMk#HerreraNoRebla pic.twitter.com/RofEfk4yrA

— SD Huesca (@SDHuesca) January 16, 2019

Уеска е на последното двадесето място на полусезона в дебютната си година в Ла Лига с 11 точки след 19 мача.