Триумфът на “Ривър Плейт” във финалния реванш на турнира “Копа Либертадорес”, освен неистова радост за феновете му, очаквано доведе и до нова порция проблеми за полицията в Буенос Айрес.

На стадион “Сантяго Бернабеу” в Мадрид “милионерите” удариха с 3:1 “Бока Хуниорс” след продължения в аржентинското дерби, което излъчи новият футболен крал на Южна Америка. Първият мач бе завършил 2:2. Преди реванша на стадиона на “Ривър” бе атакуван автобусът на “Бока” и пострадаха играчи, а това стана причина за преместването на втория двубой в Европа.

Феновете на победителите бяха напълнили стадиона си с 60 000 души. Още 10 хиляди бяха около него. След триумфа фенове на “Ривър” отвориха работа на полицията. Те атакуваха униформените с камъни и бутилки, трошаха автомобили и се биеха помежду си. Над 60 ултраси бяха арестувани.

Иначе на “Бернабеу” и около него нямаше проблеми със запалянковците на двата отбора, а те показаха на Европа, че футболът наистина е религия в Южна Америка. “Ривър” и “Бока” изиграха 120-те минути с огромна страст.

Нейно олицетворение станаха действията на вратаря на загубилия тим Естебан Андрада след втория гол във вратата му в 109-ата мин. В оставащите 13 мин с продължението той игра като полеви футболист и се скъсваше да тича напред-назад, само и само да е близо до пеналта на противника и с ръста си да помогне за изравняване.

В 120-ата мин гредата спря “Бока” от това, а при контраатаката след корнера “Ривър” стигна до третото си попадение.