Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола сподели, че голмайсторът на английския шампион Серхио Агуеро ще пътува с отбора за полуфинала във ФА Къп срещу Брайтън на „Уембли” утре от 19:30 българско време.

Аржентинският нападател пропусна мача на „гражданите” през седмицата с Кардиф (2:0) на „Етихад“, след като получи травма по време на победата на отбора срещу Фулъм (2:0) в Лондон през миналата седмица.

„Той е почти готов и ще пътува с нас”, потвърди испанският специалист на пресконференцията преди мача с „чайките“. Така единственият по-сериозен проблем пред Гуардиола остава травмата на Олександър Зинченко.

Манчестър Сити има безпрецедентен шанс да завърши сезона с четири трофея, но въпреки това Гуардиола смята, че е прекалено рано да се говори за това.

„Все още се много млад отбор, що се отнася до постоянни успехи. Въпреки това всеки сезон имаме шанс да печелим, а тогава ти ставаш по-добър като отбор, като организация. Това е нашата цел. Искаме да играем за титлата във Висшата лига всеки сезон, в ШЛ. Засега успяваме, така че съм доволен”, добави наставникът на „гражданите“.