Около хиляда фена на „Бока Хуниорс“ изпратиха по впечатляващ начин футболистите преди заминаването им за Мадрид, където ще се играе срещата реванш от финала на Копа Либертадорес. Първият мач завърши 2:2. Вторият взривоопасен сблъсък е в неделя на стадион „Сантяго Бернабеу“.

„Генуезците“, както наричат феновете на „Бока“, приветстваха автобуса на тима на път за летище „Есейса“. Те използваха фойерверки, димки, превръщайки придвижването в истинско шествие.

Малко по-късно и „Ривър Плейт“ потвърди, че ще лети за Мадрид. „Богаташите“ до последно заявяваха, че искат двубоят да се играе на техния „Монументал“, но заради ексцесиите мачът бе отложен и в последствие преместен в Европа.

 

„Среща ще има“, гласи краткото и ясно съобщение от ръководството на „Ривър Плейт“ на клубния сайт.

До последно тимът на „бяло-червените“ отказваше да пътува за Мадрид, но в крайна сметка футболът ще спечели от последвалото им решение.

 

А главният виновник, двубоят да не бъде в Аржентина е арестуван. Привърженикът на „Ривър Плейт“ беше задържан в столицата Буенос Айрес и към него е повдигнато обвинение за нанасяне на материални щети и опит за физическо нараняване. Той е хвърлил един от камъните, които счупил прозорец на автобуса на „Бока“.

И въпреки че сцената на битката ще бъде в Европа, бомбена заплаха наложи евакуацията на „Бомбонера“. Анонимен телефонен сигнал бил подаден няколко часа преди играчите на „Бока“ да заминат за Мадрид.

Снимка: Twitter