Бившият старши треньор на Ювентус, Милан и Реал Мадрид Фабио Капело заяви, че играчите протестират срещу расистките прояви на феновете. Опитният специалист дори посочи начин, по който това да се случва - играчите да спрат играта и да седнат на терена. Коментарът на Капело идва след мача между Интер и Наполи, в който фенове на "нерадзурите" обиждаха бранителя на неаополитанци Калиду Кулибали.

The footballers of Serie A Italy needs to go for a sit-down protest at the field in case there are any racist chants when a match is in progress said Fabio Capello, the former AC Milan,... https://t.co/kZTtAZYwOo

— Footballwood (@Footballwood) 14 януари 2019 г.

"Играчите трябва да сядат на терена, но не трябва да бъдат наказвани за това. Това ще накара феновете, издаващи тези животински звуци, да се почувстват неловко и да осъзнаят вината си. Само в Италия обаче ултрасите са толкова мощни и само тук те определят правилата. За футбола са важни 85-90 процента от останалите запалянковци на стадиона, а не тези с банерите. Те имат твърде голяма власт", каза 72-годишният Капело.

От 2013 година в Италия съществува правило, което позволява на съдиите да спират мачове, ако забележат подобни расистки прояви, но това не се случи по време на въпросния мач между Интер и Наполи.