Добри новини за Барселона. Каталунският гранд обяви официално, че Гуанджоу Евъргранд ще активира клаузата за откупуване на халфа Паулиньо, заложена в договора между двата клуба. Сделката ще донесе на Барса 50 млн. евро.

Паулиньо е играл в Европа за скромни отбори като ФК Вилнюс и ЛКС Лодз, преди да се завърне в Бразилия и да направи впечатление с екипите на Брагантино и Коринтианс. През 2013 година Тотнъм плати за него около 20 млн. евро, но за два сезона на "Уайт Харт Лейн" той не впечатли и прие предизвикателството да продължи кариерата си в Китай. Под ръководството на Луис Фелипе Сколари Паулиньо направи много силни мачове в Гуанджоу Евъргранд и през 2017 година сензационно премина в Барселона срещу 40 млн. евро.

La Junta Directiva ha sido informada de que el Guangzhou Evergrande ya ha hecho efectiva la cláusula de opción de compra del jugador Paulinho, en cumplimiento del acuerdo suscrito el julio pasado, tras un período de cesión pic.twitter.com/g6eoZc8Po7

— FC Barcelona (@FCBarcelona_es) 15 януари 2019 г.

Въпреки скептицизма на феновете, бразилецът се превърна във важен футболист за Барса и вкара доста решителни голове. Той завърши сезон 2017/18 с общо 9 попадения в 49 мача, преди да се върне в Гуанджоу, този път под наем. В договора му беше включена клауза за откупуване и по-рано днес стана ясно, че тя е била активирана.

През последния сезон в китайската Суперлига 30-годишният Паулиньо изигра 19 мача, в които вкара 13 гола и даде 7 асистенции.