Стражът на Реал Мадрид Тибо Куртоа влезе в словесен конфликт с бившия си треньор в Атлетико Диего Симеоне. Неотдавна Чоло заяви, че белгиецът е бил избран за най-добър вратар в света в класацията на ФИФА най-вече защото е футболист на Реал. Симеоне не бе съгласен с избора на Куртоа и даде да се разбере, че според него номер 1 за годината е Ян Облак.

Белгиецът явно се е почувствал обиден от този коментар и на свой ред отвърна на удара. След снощната победа над Райо Валекано (1:0) той “захапа” Симеоне и постоянните му нападки по адрес на Реал.

Courtois: “Simeone always criticizes Real Madrid to be more popular with Atlético’s fans, he always does that. He always brings up Real Madrid because we’re the best club in the world. He’s entitled to an opinion but I’ve been with him for 3 years.” [marca] pic.twitter.com/zAo2MekaUe

— SB (@Realmadridplace) 15 декември 2018 г.
“Симеоне постоянно атакува Реал, за да е популярен сред феновете. Прави го винаги, защото знае, че Реал е най-добрият отбор в света. Той има право на мнение, но аз бях при него в продължение на 3 години и го познавам”, заяви Куртоа.

Afirma Courtois que Simeone dice cosas para hacerse popular con su afición. Vale.
Estaría bien entonces que aclarase cuándo hacía él eso mismo, si ahora o antes. pic.twitter.com/n9xvYtipMW

— Iñako Díaz-Guerra (@InakoDiazGuerra) 15 декември 2018 г.
Привържениците на Атлетико не останаха никак доволни от изказването на някогашния си любимец и припомниха в социалните мрежи как по времето, когато играеше на “Висенте Калдерон”, той често се заяждаше с Реал Мадрид и дори се включваше в обидните скандирания по адрес на кралския клуб при някои от празненствата на “дюшекчиите”.