Отборът на Леванте надви с 2:0 Валядолид в среща от 20-ия кръг на испанското първенство. Коке откри резултата в 42-ата минута, а Роджър Марти подпечата успеха на валенсианци с гол след 90-ата минута. С победата "синьо-червените" се изкачиха в средата на класирането. Тимът на Роналдо е все по-близо до зоната на изпадащите.
В 13-ата минута Тоньо центрира към Борха Майорал, който абсолютно сам стреля с глава извън целта. В 42-ата Хорхе Андухар - Коке реализира след статично положение. Рубен Рочина центрира и защитникът се разписа с глава от десет метра - 1:0. Минута по-късно Енел Юнал изпусна сам срещу вратаря, пращайки топката над гредата.

FINAL #LevanteRealValladolid 2-0

¡Primera victoria del @LevanteUD en 2019, que no ganaba desde la J14! pic.twitter.com/Oo5S9SrVb6

— LaLiga (@LaLiga) January 20, 2019
В 48-ата гостите от “Хосе Сорийя” отбелязаха, но попадението на Оскар Плано не беше зачетено. Въпреки че съдията спря играта за около пет минути за консултация с ВАР, стопкадърът не убеди, че взетото решение е коректно, а по-скоро обратното. В 57-ата Хосе Моралес стреля много близо до гредата след прекрасно подаване на вратаря Ойер. В 75-ата Кеко центрира добре към втората греда за Тони Вийя, чийто удар с глава не беше достатъчно опасен. В 85-ата Кеко изпусна страхотен шанс след пас на Дуйе Чоп при съмнения за засада. В 90-ата "гранотас" вкараха второ попадение след разконцентрирана игра на Антонито. Роджър Марти получи подаване в наказателното поле и реализира с удар от 12 метра.
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

МИНУТА ПО МИНУТА
КЛАСИРАНЕ