Отборът на Ливърпул води преговори за подписването на рекорден договор за производството на екипи на тима, с който да надмине сделката на кръвния враг Манчестър Юнайтед с adidas на стойност 75 млн. паунда на година, пише "Дейли Мейл".

Клубът от "Анфийлд" в момента има действащ контракт с New Balance, който приключва с края на сезон 2019/20. Според информацията в момента текат преговори между двете страни за удължаването на този договор, но при по-добри условия. Сегашната сделка осигурява на Ливърпул 45 млн. паунда годишно и е много успешна и за тима, и за фирмата, но за да продължи партньорството им, от New Balance ще трябва да увеличат настоящата оферта с поне 30 млн. паунда. Оттам отчитат за втора поредна година рекордни продажби на екипите на отбора.

Liverpool in talks over record kit deal from 2020-21 season... and they aim to smash United's £75m-a-year contract https://t.co/ZbV9LK9w8w pic.twitter.com/nAnZcL33kF

— MailOnline Sport (@MailSport) December 25, 2018

Мърсисайдци са на трето място във Висшата лига по приходи от договор с компания за спортни облекла. На първа позиция е Манчестър Юнайтед, който през 2014 г. постигна 10-годишно споразумение с adidas за 750 млн. паунда, което е рекордно за английски клуб. Челси също печели повече от Ливърпул в това отношение, тъй като Nike им плаща по 60 млн. паунда на година, за да им произвежда екипите.