Нападателят на Барселона Мунир Ел Хадади е в полезрението на Севиля и за това признаха от андалусийския клуб, но няма нищо конкретно около евентуален трансфер. Така Хоакин Капарос, който е директор по футболните въпроси на севилци, коментира информацията, че острието има предварителен договор с клуба от “Рамон Санчес Писхуан”.

Вчера стана ясно, че Мунир няма да преподпише с Барса и в края на сезона ще бъде свободен агент, но от Севиля се надяват на развитие на ситуацията, при което той би преминал на “Писхуан” още през настоящия месец.

El FC Barcelona busca en el mercado de invierno un delantero centro que compense la salida de Munir El Haddadi en las próximas fechas.
Los ejecutivos blaugrana negocian con el Sevilla una fórmula que permita acelerar la salida del delantero. pic.twitter.com/WQLVUp7gob

— Suport Barcelona (@Suport1899) January 8, 2019

“Да, той е опция за нас. Отговаря на характеристиките, които търсим. Но докато не се стигне до нещо официално, няма какво да коментирам”, заяви Капарос в интервю за Cadena Cope, а от радиото допълват, че надеждата на Севиля е свързана с евентуална раздяла по взаимно съгласие на Мунир и родния му клуб, за да може той да се озове в състава на Пабло Мачин още през януари, а не чак през юни.

23-годишният нападател се превръща в поредното разочарование от школата на каталунския клуб - “Ла Масия”. През сезона в Примера досега Мунир е записал само 147 минути в седем двубоя и така и не успя да покаже на Ернесто Валверде, че наистина заслужава повече доверие. Освен това конкуренцията в нападението на шампионите е убийствена, а титулярните места изглеждат запазени за Лионел Меси, Луис Суарес и Усман Дембеле.

През последните два сезона Ел Хадади игра под наем съответно във Валенсия (33 мача и 6 гола) и Алавес (33 мача, 10 гола и 6 асистенции).

За Барселона той има 56 мача и 12 гола във всички турнири в рамките на четири сезона.