Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Манчестър Сити и Ливърпул играят в последни битки от шампионата на Англия, за да решат кой ще е номер 1 в края на сезона. "Гражданите" ще защитават трофея от миналата година и точката аванс сега като гост на Брайтън, докато Ливърпул ще трябва да победи Улвърхямптън у дома и да чака добри новини.

Има и трети вариант, при който нито един от двата тима, замесени в спора, няма да бъде шампион днес. Ако Сити загуби с 0:4, 1:5 или 2:6, а Ливърпул направи 4:4, 5:5 или 6:6, ще се стигне до плейоф на неутрален терен.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019

Ливърпул пръв взе аванс в спора за трофея и поведе с 1:0 в 17-ата минута с попадение на Садио Мане, който засече топката от около 10 метра след центриране на Александър-Арнолд от десния фланг. При този резултат Сити губеше титлата, а вместо отговор, "гражданите" допуснаха гол срещу Брайтън.

Глен Мъри изведе домакините, но радостта на тима му и феновете на Ливърпул на "Анфийлд", следящи двубоя за съперника по радиото или по интернет, продължи само минута, а Серхио Агуеро възстанови равенството след пас на Давид Силва (28'). При това положение Сити все още изоставаше в спора за титлата, но натискът на гостите се усили и Бернардо Силва се размина с втори гол за манчестърци. Той дойде в 28-ата минута, когато Аймерик Лапорт се извиси в наказателното поле и заби топката с глава след корнер, изпълнен от Марез.

В края на полувремето Улвърпямптън и Брайтън можеха да вкарат на борещите се за титлата Ливърпул и Сити, но Диего Жота и Люк Дънк пропуснаха да се разпишат. Така полувреме преди края на мачовете Манчестър Сити водеше с точка пред Ливърпул в спора за трофея.