Кристиан Ериксен е в правото си да си търси различен отбор от Тотнъм, заяви мениджърът Маурисио Почетино, след като преговорите за нов договор между датския халф и лондончаните се проточиха твърде дълго.

"Той е щастлив тук и го показва с играта си. Но какво ще се случи между него и клуба, това е отвъд моя контрол. Лично аз не съм човек, който страда кой знае колко много при такива ситуации, защото съм пределно наясно, че футболът е динамична игра. В него има интереси, в които понякога мениджърът не може да се меси. Това зависи от много неща в този бизнес - различните страни имат различни интереси", каза Почетино.

"Разбира се, че Кристиан Ериксен е важен футболист за Тотнъм и всеки мениджър би искал подобен играч в състава си. В крайна сметка обаче всичко зависи от преговорите и от различните интереси", продължи той.

WILL HE STAY OR WILL HE GO? ‍@SpursOfficial manager Mauricio Pochettino is unsure on Christian Eriksen's future at the club‍

His current deal has 18 months left and is linked with several of Europe's biggest clubs

More on the story here: https://t.co/xspvOMjbxx pic.twitter.com/sovIxizU1f

— Sky Sports News (@SkySportsNews) January 3, 2019

"Ще бъде хубаво, ако той подпише дългосрочен договор. Ако ли не, това си е изцяло негов избор и той има правото да го вземе", завърши Почетино.

Контрактът на Ериксен изтича през лятото на 2020 г.