Френки Де Йонг е най-актуалното име на трансферния пазар от месеци насам и редица клубове се надпреварват за подписа му. Аякс сложи цена от 75 млн. евро на младия халф, което сериозно затруднява преговорите и с Барселона, и с Пари Сен Жермен.

Макар че все още не успяват да се споразумеят с Аякс, парижани вече имат договорка със самия играч, разкриха френските медии. Де Йонг се е съгласил на годишна заплата от 8 млн. евро, а освен това в договора му ще има клауза, която гарантира ежегодно увеличение на възнаграждението.

Ajax will announce Frenkie de Jong’s destination next week. The people around him believe he is closer to joining PSG than Barcelona. [catradio] pic.twitter.com/oOadkgY1uj

— AFC Ajax (@TheEuropeanLad) 14 януари 2019 г.

Неотдавна се появиха информации, че младокът е уточнил личните си условия с Барселона и дори е дал дума да премине на “Камп Ноу”. Каталунците обаче също се надяват да свалят от цената му.

Докато текат преговорите за талантливия холандец, ПСЖ работи и над друг трансфер. Томас Тухел иска да види в състава си Идриса Гей от Евертън. 29-годишният сенегалец има опит в Лига 1 с екипа на Лил. През настоящия сезон той е пропуснал само 3 мача на “карамелите” във Висшата лига.