Реал Мадрид ще направи опит да повтори утвърден вече модел за подсилване на защитната си линия. Европейските клубни шампионите са превърнали в приоритет привличането на Едер Милитао от Порто, а по информация на Marca той е гледан многократно от скаути на “белите”, които са споделили впечатленията си пред клубното ръководство и бразилецът е основна трансферна цел на мадридския колос.

Kostas Manolas | Marca today go big on Real Madrid interest in Eder Militao, and don't seem to think Man United will be big competition... because they're 'about to sign' the Roma defender instead.

Unclear if assumption or information. https://t.co/UadWl8t6fw #mufc #rmcf pic.twitter.com/zmM3CLDE9n

— Sport Witness (@Sport_Witness) January 9, 2019

Стигне ли се до сделка, която т би била на стойност около 50 милиона евро, “лос меренгес” ще повторят утвърден изпитан ход, след като преди повече от десетилетие привлякоха друг бразилец от Порто и в последствие той се превърна във важна фигура на “Сантиаго Бернабеу”. Става въпрос за Пепе, който е роден в Бразилия, но игра дълго време за националния отбор на Португалия, а като футболист на Реал изигра над 330 мача и спечели десетки трофеи.

През 2007 година столичани платиха на португалските си колеги 30 милиона евро, докато сега ще трябва да се разделят с 20 милиона повече, за да си осигурят правата на 20-годишната бразилска надежда Едер.

Милитао има едва двадесетина мача за Порто, след като пристигна в Европа от Сао Пауло през миналото лято. Той вече дебютира за националния отбор на Бразилия, а освен като централен защитник, може да бъде използван и в ролята на опорен халф.

Eder Militao (20, Porto)

Pass attempts: 44.8 (84%)
Interceptions: 2.1
Tackles: 0.9 (64.7)
Dribbled past: 0.1
Clearances: 3.8
Duels won: 6.1 (70%)
Fouls: 1.6
Errors leading to goal: 0 pic.twitter.com/ZodJjNPwxq

— SolaStats (@SolaStats) January 6, 2019

В Испания подчертават, че Реал ще направи опит да се възползва максимално добре от липсата на конкуренция за подписа на Едер, след като Барселона вече се сдоби с централен защитник в лицето на Жан-Клер Тодибо, а от Манчестър Юнайтед, откъдето също имаше интерес към Милитао, са се ориентирали към Костас Манолас от Рома.