Психическата устойчивост спечели мача за Ливърпул срещу Кристъл Палас, заяви голмайсторът на мърсисайдците Мохамед Салах. Лидерите в класирането на английското първенство изоставаха с един гол на полувремето на "Анфилд", но през втората част направиха пълен обрат и спечелиха с 4:3 срещу отбора, който преди по-малко от месец надви Манчестър Сити като гост.

"В съблекалнята си казахме, че трябва да бъдем устойчиви психически, защото денят е просто такъв. За нас е изключително важно да се държим по този начин, когато сме в затруднение. Направихме именно това, мениджърът ни даде нужната информация за второто полувреме, заиграхме добре и си заслужихме победата. Очаквахме да бъде толкова трудно. Палас играха много добре през целия мач, стояха близо до наказателното си поле и за нас беше трудно да ги преодолеем. В крайна сметка обаче единственото важно нещо е победата и тя е за нас. Да, получихме три гола и това е странно за нас, но трябва да го приемем. Такива неща се случват във футбола", коментира Салах.

Mohamed Salah scored his 50th Premier League goal to help Liverpool beat Crystal Palace in a thrilling game at Anfield.

Get all the stats behind his 50 Premier League goals https://t.co/84uA3j0U4A

— Sky Sports Premier League (@SkySportsPL) January 20, 2019


Наставникът Юрген Клоп добави: "Не бива да се изненадвате от характера на тези футболисти. Именно този характер, работната етика и още няколко детайла ни спечелиха мача. Момчетата са готови за битка във всеки мач. Не го показваме за първи път, но си остава нещо специално".