Тотнъм приема Манчестър Юнайтед в дербито от 22-ия кръг на английската Висша лига. Това ще бъде първият сериозен тест за гостите под ръководството на временния мениджър Оле Гунар Солскяер, който досега записа пет успеха от пет мача, но срещу недотам класни съперници. “Червените дяволи” имат предимството, че през седмицата нямаха мач, докато “шпорите” изкарах тежки 90 минути срещу Челси в полуфинал за Купата на Лигата.
ГЛЕДАЙТЕ ПРЯКО ТУК
Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино прави три промени в сравнение с 11-те, с които започна срещу “сините”. Юго Лорис, Ян Вертонген и Бен Дейвис са предпочетени пред Пауло Газанига, Давинсон Санчес и Дани Роуз. Хари Кейн и Хюн-мин Сон са в атака, а Деле Али ще действа зад тях. За корееца това е последен мач, преди той да се присъедини към националния тим на родината си за участието му на турнира за Купата на Азия.

#THFC: Lloris (C), Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Davies, Winks, Sissoko, Eriksen, Dele, Son, Kane. @WilliamHill odds (18+) - https://t.co/Qs1etZf2ui #COYS pic.twitter.com/kZnCMbwkOe

— Tottenham Hotspur (@SpursOfficial) January 13, 2019

Солскяер очаквано оставя Ромелу Лукаку на пейката, независимо че снажният нападател има три попадения в последните три мача. Вместо него на върха на атаката ще действа Маркъс Рашфорд, а по крилата подкрепа ще получава от Антони Марсиал и Джеси Лингард. Ашли Йънг е предпочен вместо Антонио Валенсия на десния бек, а Фил Джоунс и Виктор Линдельоф ще са последната преграда пред вратата на Давид Де Хеа.

Your #MUFC team to face Spurs

— Manchester United (@ManUtd) January 13, 2019

При победа Тотнъм ще излезе на второ място. Юнайтед пък ще застигне петия Арсенал, ако си тръгне с трите точки.

Двубоят на “Уембли” започва в 18:30 часа.
Съставите:

ТОТНЪМ: Лорис, Трипиър, Алдервейрелд, Вертонген, Дейвис, Уинкс, Сисоко, Ериксен, Деле, Сон, Кейн

МАНЧЕСТЪР ЮН: Де Хеа, Йънг, Линдельоф, Джоунс, Шоу, Матич, Ерера, Погба, Лингард, Марсиал, Рашфорд
СТАТИСТИКА ТУК!
МИНУТА ПО МИНУТА ТУК!
КЛАСИРАНЕ ТУК!
ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА ТОТНЪМ
ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД