Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас е развълнуван от възможността Жозе Моуриньо да се завърне в Испания начело на някой местен отбор. Откакто беше освободен от Манчестър Юнайтед, португалецът е свързван с треньорския пост на Реал Мадрид, където вече е бил наставник.

“Не би било лошо нещо за Ла Лига. Той е фантастичен треньор, който има много качества, и би било фантастично да бъде тук, но кой знае в кой клуб би отишъл”, заяви Тебас пред каталунското радио RAC1. Той говори и за Неймар, Лионел Меси и Кристиано Роналдо. “Неймар обратно в Испания? Искаме възможно най-много звезди, а той е една от глобалните звезди. Но най-важното за нас е да имаме важна марка като Висшата лига на Англия, които не са имали носител на Златната топка от много години.

The La Liga president: “It would be fantastic to have Mourinho back...”

Discuss. pic.twitter.com/4Ekm4ijkRk

— Goal (@goal) January 15, 2019
Не мога да си представя Ла Лига без Меси. Надявам се да приключи кариерата си в Барселона и Ла Лига. Би било уникално и перфектно за играч с неговия потенциал да започне и да завърши кариерата си в един отбор и едно първенство. Той е най-добрият в света и мисля, че за дълго време ще е историята на футбола. Бих искал Роналдо да беше продължил в Реал Мадрид, но се постарахме да сведем до минимум щетите от напускането му. То не ни се отрази по отношение на международния маркетинг”, допълни шефът на Ла Лига.