Звездата на Република Корея Хеунг-Мин Сон пристигна в Дубай, за да се присъедини към националния отбор на своята страна за турнира за Купата на Азия. Сон пропусна първите два мача на Република Корея заради ангажиментите си към клубния си тим Тотнъм.

#SonHeungMin pic.twitter.com/eytb6ya26G

— rizka (@nengiko) January 14, 2019

Атакуващият полузащитник се снима с фенове и сложи подписа си на фланелка на националния отбор на летището в Дубай. Снощи Сон игра цял мач при загубата на Тотнъм като домакин от Манчестър Юнайтед с 0:1 в среща от Висшата лига. Отборът на Република Корея вече си гарантира участие на осминафиналите в турнира за Купата на Азия. Хеунг-Мин Сон може да играе в последния мач на тима в група "С" в сряда срещу Китай.

Двата тима се срещат в пряк двубой за първото място. Това е трето участие на Сон за националния отбор в голям турнира за по-малко от година. Той игра на Мондиал 2018 в Русия през лятото, след което пропусна няколко мача от началото на сезона в Англия, тъй като участва и на Азиатските игри. Сон изведе Република Корея до титлата на тези игри и така си гарантира освобождаване от военна служба.