Световният шампион с Германия от Мондил 1990 година Томас Хеслер направи сензационен трансфер във водения от него клуб Берлин Юнайтед.

Европейският шампион от Евро 96, който води клуб от 7-а лига в Германия, успя да си осигури услугите на бразилеца Рони.

Преди години Рони нашумя в Бундеслигата като играч на Херта (Берлин), когато бе определен като футболиста с най-силен шут от 231 км/ч.

В Берлин Юнайтед се довериха на 32-годишният бразилец Рони, въпреки че той официално се отказа от футбола преди година като играч на бразилския Форталеза.

52-годишният наставник на Берлин Юнайтед Томас Хеслер, на който мениджъри са  българинът Валентин Пенчев и грузинеца Гиорги Елизбарашвили, който по-рано бе неофициален помощник на Лотор Матеус, докато той водеше националния отбор на България,  очаква с нетърпение включването на Рони в игра.

"Чудесно е да имаме Рони в нашите редици. Сега той трябва да покаже в тренировките и контролните мачове, че все още може да разчитаме на неговата мощ ”, заяви Хеслер пред BILD.

Очаква се, че ако Рони се представи добре за Берлин Юнайтед, да може скоро да се завърне и професионалното ниво на германския футбол.