„Тотнъм“ пише история в Шампионската лига. „Шпорите“ пратиха в нокаут „Борусия“ (Дортмунд) с 3:0 в първия осминафинал между двата тима. Воденият от Маурисио Почетино състав стана първият английски отбор от сезон 2010/11, който печели домакинство в елиминационната фаза на турнира срещу немски представител. За последно това стори „Манчестър Юнайтед“ в двубой с „Шалке“ – 4:1.

„Тотнъм“ спечели с вихрено второ полувреме. В отсъствието на голмайстора на тима Хари Кейн се разписаха Хеунг-Мин Сон, Ян Вертонген и Фернандо Йоренте. По този начин „Борусия“ за първи път в историята на турнира пусна 3 попадения след почивката. Южнокорейският нападател пък доказа, че е в невероятна форма. Той е участвал пряко в 16 гола в последните 12 срещи, в които е играл – 11 попадения и 5 асистенции.

Треньорът Маурисио Почетино похвали Сон, който има 16 гола във всички турнири и неизменно, когато вкара, отборът печели.

 

„Следващият път, когато вкара, директно ще се прибера в съблекалнята, ще си взема душ и ще изчакам мачът да се доиграе – пошегува се Почетино. – Той отново бе фантастичен“.