За пореден път през последните седмици РБ (Лайпциг) направи нов зрелищен мач, но този път имаше шанса да го спечели с късен гол. “Червените бикове” сразиха Вердер (Бремен) с 3:2 с решаващо попадение на Брума в 87-ата минута. Те бяха повели с 2:0, но след оставиха съперника да изравни. В крайна сметка успехът ги утвърди на четвърта позиция, на която те ще посрещнат зимната пауза в Бундеслигата. Гостите от Бремен пък са чак десети.

Лукас Клостерман откри резултата в 22-ата минута с рядко красиво попадение. Осем минути по-рано бранителят на Разенбалшпорт беше спасил сигурен гол след удар на Милот Рашица.

"Day 119: They still haven't worked out I'm not a striker" ‍ @lukaskl96 #RBLSVW 1-0 pic.twitter.com/zkNKHoVI2K

— Bundesliga English (@Bundesliga_EN) December 22, 2018

Минута преди почивката капитанът на Вердер Макс Крузе реши да се върна назад, за да изнася топката, но сгреши и Тимо Вернер се възползва, за да покачи на 2:0 за своя отбор.

Крузе обаче се реваншира в 67-ата, когато върна единия гол, а след още 10 минути американският талант Джошуа Сърджант изравни резултата.

В края обаче шансът беше на страната на Лайпциг, след като Брума засече остро подаване от лявото крило - 3:2.
Само преди дни момчетата на Ралф Рангник бяха отстъпили с 0:1 от Байерн с гол в 83-ата минута, а преди това Розенборг ги изхвърли от Лига Европа с изстрел в мрежата в заключителниет секунди.
МИНУТА ПО МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ