В лагера на Барселона са щастливи, след като поне на този етап се разминаха с изваждане от турнира за Купата на краля в Испания. Леванте подаде жалба, че по време на първата среща между двата тима от 1/8-финалите в надпреварата отборът на Ернесто Валверде е разчитал на футболист, който е бил наказан. Става дума за младия защитник Чуми, който е бил натрупал жълти картони, но от двубои за дубъла. Възникна спор дали санкцията важи за мачовете на първия състав, или не.

В крайна сметка обаче по-рано днес испанската федерация отсъди в полза на Барса, но само заради това, че от Леванте са закъснели с депозирането на жалба. Според правилата това е трябвало да се случи до 48 часа след края на съответния двубой.

“Въпросът не е дали сме били прави. Съдията по спора изобщо не разгледа казуса, защото не е било спазено първото условие в случая - апелът да бъде депозиран в законовия срок”, коментира говорителят на Барселона Джосеп Вивес.

Levante's appeal rejected with regards to the fielding of an ineligible player in the last 16 of the Copa del Rey.

Barça will find out their quarter final opponents in the draw which starts at 5pm CET.https://t.co/j4JtHVPelm

— FC Barcelona (@FCBarcelona) January 18, 2019

“Ние вярваме, че сме били прави, но и Леванте защитава своя интерес и ние уважаваме това”, каза още Вивес.

От Леванте обаче ще обжалват поне на две по-горни инстанции - пред Апелативната комисия и Спортния трибунал. Решенията трябва да се вземат бързо, защото още през следващата седмица започват четвъртфиналите за Купата на Испания. Там каталунците, които спечелиха спора с общ резултат 4:2, се изправят срещу Севиля. "Жабчетата" се надяват да сменят "лос кулес" в тази двойка.