Отборите на Ювентус и Милан излизат в сблъсък за Суперкупата на Италия. Срещата ще се играе в Джеда и ще противопостави двата отбора, които са печелили отличието рекордните 7 пъти. "Бианконерите" са безспорният фаворит заради тоталната си доминация в италианския футбол през последните години, а и заради по-добрата си моментна форма. В Милан обаче са амбицирани да вдигнат трофея и да зарадват изстрадалите си привърженици. "Росонерите" са обнадеждени от факта, че Юве загуби три от последните си четири мача за Суперкупата. През 2014 година "старата госпожа" отстъпи след дузпи на Наполи, през 2016-а по същия начин падна от Милан, а през 2017-а загуби драматично с 2:3 от Лацио.

Ювентус направи дубъл на домашната сцена през миналия сезон, затова ще си оспорва трофея с финалиста за Купата на Италия. До момента Юве освен 7-те победи, има и 6 загубени финала, докато успеваемостта на Милан за Суперкупата е по-добра: 7/10.

Общо за десети път от 31 издания на Суперкупата мачът ще е извън пределите на Италия. През 1993 година срещата се игра във Вашингтон, а през 2003-а домакин беше Ню Джърси. Година по-рано спорът за ценния трофей се състоя в либийската столица Триполи. През 2009, 2011, 2012 и 2015 година мачът за Суперкупата се игра в Китай, а през 2014 и 2016 година - в Катар.

Кристиано Роналдо ще се опита да спечели първи трофей с екипа на Юве. Отборът на Масимилиано Алегри ще е без контузения Марио Манджукич. CR7 ще действа на върха на атаката, като ще има подкрепа по крилата от Пауло Дибала и Дъглас Коща.


Масимилиано Алегри иска триумф дори в редовното време, след като загуби сблъсъците за трофея през 2014 г., 2016 г., и 2017 г., начело на Старата госпожа. Той има четири поредни дубъла на Апенините с екипа на "бианконерите".
Именно порадни тази причина заложи на най-доброто, като не може да разчита само на контузения Марио Манджукич.
Войсчех Шчесни е на вратата, аЖоао Кансело, Леонардо Бонучи, Джорджо Киелини и Алекс Сандро са защитниците пред него. Родриго Бентанкур, Миралем Пянич и  Блес Матюиди са халфовете в схемата 4-3-3, а Дъглас Коща, Пауло Дибала и Кристиано Роналдо са офанзивните футболисти.
CR7 ще се опита да спечели първи трофей с екипа на Юве.

Дженаро Гатузо извежда тима си във втори финал в своята кариера срещу Ювентус. Преди осем месеца шампионите разпиляха "росонерите" с 0:4 във финала за Купата на Италия. Преди три години Милан отново беше загубил финала за Купата, но после спечели след дузпи мача за Суперкупата на Италия в Катар.

Най-голямата звезда на миланистите Гонсало Игуаин се разболя и остана на пейката. Джанлуиджи Донарума, който беше големият грешник във финала на "Олимпико" през май, е на вратата. Давиде Калабрия, Кристиан Сапата, Алесио Романьоли и Рикардо Родригес са в защита. Новото попълнение Лукас Пакета действа с Франк Кесие и Тиемуе Бакайоко в центъра на терена, а Самуел Кастийехо, Патрик Кутроне и Хакан Чалханоглу са в атака.





ЮВЕНТУС - МИЛАН 0:0

ЮВЕНТУС (4-3-3): Войсчех Шчесни; Жоао Кансело, Леонардо Бонучи, Джорджо Киелини, Алекс Сандро; Родриго Бентанкур, Миралем Пянич, Блес Матюиди; Дъглас Коща, Пауло Дибала, Кристиано Роналдо
Старши треньор: М. Алегри
МИЛАН (4-3-3):
Джанлуиджи Донарума; Давиде Калабрия, Кристиан Сапата, Алесио Романьоли, Рикардо Родригес; Франк Кесие, Тиемуе Бакайоко, Лукас Пакета; Самуел Кастийехо, Патрик Кутроне, Хакан Чалханоолу
Старши треньор: Дж. Гатузо

СЪДИЯ: Лука Банти
СТАДИОН: "Крал Абдула Спортс Сити"
НАЧАЛО: 19:30 часа

МИНУТА ПО МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК


С най-много суперкупи на Италия:
7 - Милан, Ювентус
5 - Интер
4 - Лацио
2 - Наполи, Рома
1 - Фиорентина, Сампдория, Парма