Божана Кацарова е пътешественик и авантюрист, експериментатор по душа. Като гореща вода за шоколад с щипка лют пипер. Тя  даде откровено интервю на Мариян Станков - Мон Дьо.

„Аз съм щастлив и доволен човек, който не се оплаква, не мрънка, пример за това как един човек в България сбъдва мечтите си. Тя обаче знае, че за да сбъдва мечтите си, трябва здраво бачкане”, споделя Божана.

Тя е шеф готвач в ресторант край Каварна. За нея най-важен е екипът й. „Не искам да влизам в сферата на заклетия професионален шеф. Аз държа да си остана момичето, което е извървяло самостоятелно пътя от това да бъдеш любител, за да можеш спокойно да седнеш на масата с големите шефове и да имаш разговор с тях, да влезеш спокойно в професионална кухня и да не се чувстваш все едно влизаш в подобно място за първи път и да знаеш колко струваш и какво можеш, въпреки че си го постигнал сам и нямаш зад гърба си 20 години професионален опит и много държа това да остане така”, заяви Божана Кацарова.