"Всичко направихме, а се чудят защо сме първи. Те само приказват, че моделът Борисов бил да се хвърлят пари от багажника на джипката. Само говорят." Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е на посещение в село Магерово в Родопите.

Там той бе посрещнат от местните със скандирания "Бойко". Те му благодариха за свършената от ГЕРБ работа за селото. "Вие, ако не бяхте, нямаше да имаме нищо. Вие ни изкарахте от калта", казаха още те.

Последни данни от ЦИК: Нова ротация на втората позиция

"Вместо да си имаме национална стратегия за Родопите. Но там на жълтите павета нищо не знаят. А гледайте каква красота, това са Родопите", каза на свой ред Борисов.

"Пътят до джамията ще го направим, ние правим църкви, манастири, джамии, защото който е вярващ, е добър гражданин", обеща Борисов.

Заедно с лидера на ГЕРБ е и бившият регионален министър Николай Нанков.

"Тук за приятели, за врагове, тук живеят само мюсюлмани, тук ни обичат повече от всички други. Хората искат да живеят нормално, да има асфалт, детски градини, канализация. Това сме направили ГЕРБ, затова ни подкрепят", подчерта Борисов.

В края на обиколката му в околностите на Магерово кметове, общински съветници от областта поискаха среща насаме с него.

ГЕРБ продължава да води в парламентарните избори у нас с 23.65% при обработени 64.06% обработени СИК протоколи в РИК, сочат данните на ЦИК.