Изрекоха се много лъжи, че ще бъдат спрени пенсии, че ще бъдат спрени помощи, че ще се отнемат гражданства... Изречени от тези хора, които се отцепиха от Движението за права и свободи и си създадоха тяхна си коалиция. Те бяха и причината България да няма свободно правителство. Това каза кметът на Кърджали Ерол Мюмюн, който е и водач на листите на "ДПС-Ново начало" в града. 

"Благодаря на всичко гласоподаватели, които повярваха в новото начало, избраха новото начало. Най-доброто тепърва престои", заяви той пред журналисти. "Въпреки тази странна и нелоялна предизборна кампания, резултатите са наистина впечатляващи", допълни Мюмюн.

Той каза, че ДПС никога не е бяга от отговорност и винаги са били партията, която е водила балансирана политика и се е стремяла последните три години да има редовно правителство и да излезе от кръговрата на предсрочните избори. "Миналото правителство, макар и много крехко, оцеля благодарение на балансьора ДПС.", каза градоначалникът.

"Каквато и да бъде формулата, важното е да има редовен кабинет и този кабинет да работи в интереса и полза на гражданите. Време е ДПС-НН да върне държавността на хората, защото видяхме докъде води личния интерес на определени хора."

"ДПС винаги е склонна да прави компромиси в интереса на гражданите на Република България", приключи той.