Проблем с машина за гласуване беше установен в секция в Мадан, съобщи председателят на Районната избирателна комисия (РИК) в Смолян, Венета Русева.

При доставката си, устройството не е сработило и по препоръка на обслужващата фирма машината е оставена за аклиматизация в изборното помещение. Ако тя не заработи до началото на изборния ден, в първа секция в Мадан ще се премине към гласуване с хартиени бюлетини, уточни Русева.

В съответствие с указанията на Централната избирателна комисия (ЦИК), РИК - Смолян преустанови следобед замените на членове на секционни избирателни комисии. Преди това комисията беше одобрила промени в 15 секционни комисии по искания на политически партии и кметове, предаде БТА. Според новите инструкции, промени в състава на секциите ще се извършват само при неявяване на член или при други изключителни случаи. Замените ще стават с лица от утвърдените списъци на резервни членове.

Подготовката на секциите в област Смолян за предстоящите избори протича нормално, посочи още Русева. Всички секционни комисии вече са получили изборните книжа, бюлетини, материали и машини, като не се съобщава за други проблеми в региона.

Снимката е илюстративна / iStock / Getty Images