И Пловдив избра своя кмет на балотаж. Двамата кандидати, достигнали до втори тур, които днес премериха сили, са Костадин Димитров и Ивайло Старибратов. На първия тур представителят на ГЕРБ Димитров събра 33,72% от гласовете, а представителят на ПП-ДБ Старибратов - 17,90%.

Кандидатът на ГЕРБ Костадин Димитров е новият кмет на Пловдив според екзитполовете.

Според данните на социологическа агенция "Тренд" за кандидата на ГЕРБ са гласували 53,2%, а за Ивайло Старибратов от ПП- ДБ – 41,2%.  „Не подкрепям никого” са отбелязали 5,7%. Разликата между първия и втория кандидат е 12%.

И според "Галъп" Костадин Димитров от ГЕРБ печели местните избори с 52,8% срещу 41,5 на сто за конкурента му за кметския пост Ивайло Старибратов от ПП-ДБ. "Не подкрепям никого" - 5,7%.

Струва си да се отбележи, че битката за Пловдив се осъществи при безпрецедентно ниска избирателна активност - малко над 25%. Хиляди пловдивчани предпочетоха да се разходят в слънчевия ден и не отидоха до избирателните секции.

Припомняме, като кмет на район "Тракия" Димитров спечели доверието на пловдивчани. В последния си мандат като районен кмет той беше избран с почти 60% от гласовете на хората, и то на първи тур.

Резултатите за районните кметове в Пловдив ще станат ясни при паралелното преброяване.

Очаквайте подробности!