И от ПП "Възраждане" обявиха, че ще изчакат окончателните резултати от вота.  Това разкриха от формацията в официалната си страница във Fаcеbоок. Т

Девет партии влизат в следващия парламент, като ГЕРБ-СДС е първа политическа сила с над 10% преднина пред останалите формации. Това сочат първите резултати от екзитпола на агенция "Тренд" за парламентарния вот, обявени в 20 часа. Според тях за коалицията са гласували 26,1% от избирателите.

На второ място излиза "Продължаваме промяната-Демократична България" (14,3%), която е на по-малко от процент разлика от заемащата трето място формация "Възраждане" (13,6%). 

 
След партията на Костадин Костадинов резултатите от екзитпола нареждат "ДПС-Ново начало", която получава 9,6% от гласовете. На пето място остава Алиансът за права и свободи на Ахмед Доган със 7,7%.

Само на 1 десета разлика след АПС остава Българската социалистическа партия, за която са гласували 7,6 на сто.

Според "Тренд" партията на Слави Трифонов - "Има такъв народ", се нарежда на седмо място и на този вот получава подкрепа от 6,8 процента.

 
Депутатски кресла печелят и от партия "Величие" с 4,1 на сто, а в парламента влиза и партия МЕЧ, която получава точно 4%.

От "Възраждане" благодариха за доверието на избирателите си.